Professionele MetaalbewerkingMetaalmaatwerk op locatieBewerkingsmachinesPrijslijst metaalbewerkingenContact

Watersnijden van metaal

 

 

 

 

Bij de Metaalwinkels kunt u terecht voor het laten vervaardigen van allerhande metaalvormen. Of het nu cijfers zijn voor uw huis in positieve of negatieve vorm, logo’s, ringen, naamborden, alles is mogelijk.

 

Wat is watersnijden?

Watersnijden is het snijden van metalen door middel van water en eventueel een toevoeging van zand. De bewerking wordt ook wel waterstraalsnijden genoemd. Deze techniek waarbij met een druk van 4150 bar door een met diamant belegde spuitkop met een zeer kleine opening wordt geperst.

Watersnijden is het snijden van metalen door middel van water en eventueel een toevoeging van zand. Al het metaal is uit voorraad leverbaar en direct op maat gemaakt.

Om een indruk te geven van hoe groot de waterdruk is die bij deze techniek gebruikt wordt, kunt u denken aan bijvoorbeeld de waterdruk van een kraan binnenshuis, deze is maximaal 10 bar.

 

Toepassingen watersnijden

Met de hogedruk waterstraal kunnen allerlei zachte materialen gesneden worden. Bij zeer harde en dikke materialen - bijvoorbeeld gehard staal van 50 mm - wordt fijn zand aan de waterstraal toegevoegd. Dit heet abrasief waterstraalsnijden.

 

Kortom; uit alle metalen is elke gewenste vorm te snijden. Dankzij de 5-assig aangedreven dynamische snijkop kunnen de exacte contouren van een werkstuk in zowel het horizontale als het verticale vlak gevolgd worden. Een ander voordeel van deze bewerking is dat er geen prijzige nabewerkingen zijn.

  

Daarnaast is het met watersnijden mogelijk om:

 

o         Onder een hoek te snijden.

o         Gestapelde producten te snijden.

o         Volledig haakse kanten en rechte en scherpe hoeken te creëren.

De maximale bewerkingsformaten zijn: 2000x4000mm, tot een dikte van 175mm.
Vraag naar de mogelijkheden.

 

Metaalwinkel Catalogus voor online offerte aanvragen en online bestellingen.

Metaalwinkel website voor product informatie en toepassingsmogelijkheden.

 

Wij doen werkelijk alles in metaal en met metalen!
 Bel nu:
Rotterdam 010-414 83 81
Amsterdam 020-36 32 734

Utrecht 030-231 0975

 

 

Watersnijden van metaal


Metaalwinkel © 2008