Professionele MetaalbewerkingMetaalmaatwerk op locatieBewerkingsmachinesPrijslijst metaalbewerkingenContact

Lasersnijden van metaal

 

 

 

 

Bij de Metaalwinkel is het mogelijk om met behulp van lasersnijden verschillende metaalvormen te laten vervaardigen. Laat je verrassen door de mogelijkheden. 

 

Wat is lasersnijden?

Bij lasersnijden wordt er met behulp van een laser elke gewenste vorm uitgesneden. Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel.

 

Bij lasersnijden wordt er met behulp van een alser elke gewenste vorm uitgesneden. Al het metaal uit voorraad leverbaar en direct om maat gemaakt.

 

Om met de laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocusseerd tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat door smelten en verdampen van het materiaal zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt. Met de scherpe laserstraal kan men een groot aantal metalen snijden.

 

Snijsnelheid

De snijsnelheid die bij het lasersnijden gehaald kan worden is afhankelijk van een aantal variabelen, zoals het materiaal, de dikte, het type laser en het vermogen. De snelheid varieert ruwweg tussen de 0,5 (bij staal) en 12 (bij kunststof) meter per minuut.

 

Toepassingen lasersnijden

Met lasersnijden kunnen zeer complexe contouren vervaardigd worden, er is weinig tot geen materiaalverlies en de techniek kan op verschillende metaalsoorten worden toegepast.
Toch zijn niet alle metaalsoorten te lasersnijden, vanwege geleidingseigenschappen en reflectie, dus vraag naar uw mogelijkheden.

 

Metaalwinkel Catalogus voor online offerte aanvragen en online bestellingen.

Metaalwinkel website voor product informatie en toepassingsmogelijkheden.

 

Wij doen werkelijk alles in metaal en met metalen!
 Bel nu:
Rotterdam 010-414 83 81
Amsterdam 020-36 32 734

Utrecht 030-231 0975

 Lasersnijden van metaal


Metaalwinkel 2008